У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася презентація проєкту «Оцінка поточного стану гендерної рівності в Харківському національному університеті внутрішніх справ», спрямованого на аналіз гендерних підходів, що використовуються у ЗВО зі специфічними умовами навчання. У заході взяли участь начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковник поліції Ігор Бабич, перший проректор університету полковник поліції Дмитро Швець, Голова Консультативної місії Європейського Союзу Антті Хартікайнен, міжнародні партнери із Німеччини, Швеції, Данії, Іспанії та США.

Дмитро Швець акцентував увагу на необхідності використання закордонного досвіду для прискорення темпів і підвищення якості виконання гендерних спрямувань в університеті. Він зазначив, що підтримка з боку міжнародних експертів забезпечує більш успішне впровадження принципу гендерної рівності та подолання гендерних стереотипів, що є перешкодами на шляху побудови гендерно збалансованого суспільства.

Презентувала основні результати гендерного аудиту університету помічниця ректора з гендерних питань, доцентка кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін ХНУВС, кандидат юридичних наук Оксана Цукан.

Про те, що в університеті дотримуються актуальних трендів Європи, сучасних підходів до проблем рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, визначив під час свого виступу Голова КМЄС Антті Хартікайнен. Він високо оцінив здобутки ХНУВС у забезпеченні реалізації принципу гендерної рівності.

ВЗГ ХНУВС