Напередодні пам’ятної дати – Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначається щороку 15 лютого, університетською бібліотекою  спільно з Харківською обласною бібліотекою проведено  урок пам’яті «Сторінки Афганістану» для першокурсників. Минають роки, та в пам’яті людей залишаються спогади про війну в Афганістані, час і досі не загоїв рани одвічного болю. Понад 10 тисяч харків’ян та мешканців області пройшли через випробування війни.

Директор університетської бібліотеки Тамара Процких зазначила, що навчальний заклад також не оминули події, пов’язані з Афганістаном. У 1984 році Харківські вищі курси МВС СРСР, на базі яких згодом було започатковано університет, готували кадри для правоохоронних органів Афганістану. А в університеті й до сьогодні працюють колишні воїни-інтернаціоналісти.

Університетська молодь побачила документальну відеохроніку про події тих часів та кадри з художнього фільму «9 рота» про героїзм і мужність солдат, які виконували свій інтернаціональний обов’язок.

Юнаки і дівчата вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих, хто поклав свої життя у запеклій афганській війні. Наприкінці заходу молодь ознайомилася з книжково-ілюстративною експозицією «Болюча пам'ять Афганістану», організованою бібліотекою.

 

ВЗГ ХНУВС