15 лютого кожного року в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Урочисті заходи з нагоди цієї дати відбулися і в Харкові. Квіти до пам’ятника загиблим воїнам-афганцям поклали заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, керівники вищих навчальних закладів Харкова, представники різних установ та організацій, громадськість.

Від імені колективу Харківського національного університету внутрішніх справ в урочистостях взяв участь ректор навчального закладу Валерій Сокуренко. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та збройовими залпами.

Вітаючи учасників бойових дій в Афганістані з 27-ю річницею закінчення війни, присутні зазначили, що їхній подвиг є прикладом для молодого покоління українців, які сьогодні також беруть участь у бойових діях у зоні АТО, захищаючи свободу і суверенітет власної держави. Серед нинішніх воїнів також є і ветерани афганської війни, які надають приклад іншим як потрібно захищати Батьківщину. Троє з них загинули в зоні АТО.

Присутні побажали усім, щоб нинішня війна скінчилася якомога швидше, щоб не забирала та не калічила життя як воїнам, так і мирним громадянам.

 

ВЗГ ХНУВС