Учасник Школи наукового лідерства курсант 2 курсу факультету № 1 Андрій Топчій взяв участь у серії вебінарів UNESCO APCEIU (Asia-Pacific Centre of Education for International Understanding) на тему «Educating Critical, Democratic, and Competent Citizens: Sharing Visions and Principles of Danish Education».

Під час вебінарів, спікерами яких виступили провідні діячі освіти світу, курсант дізнався про методи освіти в цілях глобального громадянства, бачення та принципи освіти в Данії та Норвегії, підходи до виховання демократичних цінностей у процесі освіти, а також як проводити аналіз та оцінку рівня поінформованості здобувачів освіти стосовно глобального громадянства та демократії.

Концепція «громадянства світу» лежить в основі міжнародного напряму роботи Школи наукового лідерства факультету № 1. Курсанти постійно долучаються до міжкультурного діалогу на онлайн-курсах та вебінарах, до участі у програмах молодіжного обміну та міжнародних конкурсів есе й відеоробіт, де мають можливість зробити свій внесок у розуміння та вирішення ключових проблем людства. 

ВЗГ ХНУВС