Представники науково-педагогічного складу Харківського національного університету внутрішніх справ – професор кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6, доктор юридичних наук, професор Олена Синявська, професор кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6, доктор юридичних наук, доцент Світлана Попова, доцент кафедри трудового та господарського права факультету № 2, кандидат юридичних наук, доцент, підполковник поліції Олена Чорноус та старший викладач кафедри українознавства факультету № 2, кандидат педагогічних наук Інна Голопич взяли участь у міжнародній програмі «Адаптивні навчальні методи, глобальні тренди й інноваційні практики у вищій школі: Європейський досвід». Захід проходив у Варненському університеті менеджменту (Varna University of Managevent), Болгарія. Університет акредитований Міністерством освіти і науки Болгарії, а також Британською комісією з акредитації (BAC), є членом Європейської асоціації забезпечення якості вищої освіти.

У підвищенні кваліфікації з адаптивних навчальних методів та інноваційних практик у закладах вищої освіти взяли участь близько 75 представників професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти України. Протягом стажування викладачі університету взяли участь у різних наукових заходах – лекціях, семінарах, брифінгах, дискусіях з актуальних питань та проблематики. Під час занять викладачі ознайомилися з умовами та методами дистанційного навчання, що використовуються в Європейських університетах та презентаційними матеріалами, які можуть бути використані в навчальній та науковій роботі.

Після завершення програми учасники отримали сертифікат державного зразка, що відповідає міжнародним європейським стандартам про наукове стажування.

ВЗГ ХНУВС