З нагоди відзначення Дня партизанської слави для представників перших курсів усіх факультетів у музеї Харківського національного університету внутрішніх справ проводяться тематичні екскурсії. Представлена історична література засвідчує величезні жертви українського народу у Другій світовій війні, що найбільш красномовно пояснює необхідність звернення сучасних поколінь українців до тих далеких подій.

Підібраний відеоматеріал надає загальні відомості про збройний рух опору нацистській окупації на теренах України, про відмінності між радянським та національним партизанськими рухами.

Електронні копії документів з Державного архіву Харківської області розповідають про діяльність одного з партизанських загонів, що діяв на Харківщині, а взірці однострою НКВС 1930–1940-х рр. допомагають перенестися до тієї доби жорстокого протистояння тоталітарних систем.

Тематичні екскурсії мають на меті сприяти кращому розумінню першокурсниками важливих історичних уроків бездержавного періоду української історії. Вшановуючи подвиги всіх, хто, не шкодуючи життя, боровся за волю нашого народу, ми краще розуміємо нинішній час з його викликами.

Заходи проводяться згідно з визначеними карантинними вимогами.

Директор музею Андрій Прохоров