З нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України відділом соціально-гуманітарної роботи ХНУВС організовано виставку «Воїни. Історія українського війська», яка була надана Харківським історичним музеєм ім. М.Ф. Сумцова.

Відкрив експозицію проректор університету Анатолій Клочко. Він зазначив, що особливістю цьогорічного святкування стало розширення назви свята, яке тепер офіційно включає і жіночу половину оборонців нашої Батьківщини. Святкування Дня захисників і захисниць України є справжньою національною історичною традицією з козацьких часів. Її відновлення стало ще одним важливим кроком до повернення власних культурних традицій. Провідна частина козацтва завжди прагнула наповнювати військову справу духовним змістом, розглядаючи його як святий обов’язок захисту правди, віри та Батьківщини. Справжнє козацтво, знане у європейських країнах неперевершеними мужністю та звитягою, оригінальним військовим талантом, ніколи не втрачало честі і вірності присязі.

Виставка є продовженням інформаційно-просвітницького проєкту «Воїн. Історія українського війська», що розроблена фахівцями Українського інституту національної пам’яті. Вона складається з 12 розповідей про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення і розрахована на самостійне ознайомлення, тому запрошуємо усіх бажаючих ознайомитися з її матеріалами у найближчі тижні.

Виставка розміщена у вестибюлі корпусу 1/5 та є доступною для огляду в будь-який час.

Відділ соціально-гуманітарної роботи