Напередодні Дня захисників і захисниць України у музеї університету відбулася зустріч із військовими – побратимами загиблого у зоні АТО-ООС випускника факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ старшого лейтенанта Дмитра Пругла (27.12.1990-07.06.2019 рр.).

У заході взяли участь проректор університету Анатолій Клочко, командир роти патрульної поліції особливого призначення «Схід» ГУНП у Харківській області, старший лейтенант поліції Сергій Богдановський (вихованець ХНУВС), старший офіцер групи забезпечення військової дисципліни та профілактики правопорушень сектору по РОС озаг СпП «Азов» капітан Олексій Стребков, головний сержант 3 РОП 1 БОП заг СпП «Азов» старший сержант Данило Кириченко, курсанти та студенти вишу.

Під час виступу Анатолій Клочко зазначив, що пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за майбутнє усіх нас, за свою Батьківщину є святим обов’язком кожного громадянина. Харківський національний університет внутрішніх справ пишається, що серед його випускників є справжні герої України, з яких мають брати приклад курсанти та студенти.

Присутні переглянули уривки документальних фільмів, присвячених сучасній боротьбі України за державну незалежність і територіальну цілісність. Зокрема, презентований на початку 2021 року фільм «Полк Азов. Вісім місяців на Світлодарській дузі», в якому йдеться про військову службу та бої, під час яких загинув Дмитро Пругло.

Відбулося покладання квітів до меморіальної дошки Дмитра Пругла, встановленої у музеї ХНУВС та до портрету випускника університету 2005 року, добровольця батальйону «Херсон», капітана міліції Руслана Салівончика, який загинув на виході з Іловайського котла у серпні 2014 року.

Подібні заходи мають наповнювати змістом звичне для курсантської молоді «Героям слава!», бо від кожного з нас залежить майбутнє нашої держави, а тим більше тих, хто одягнув на себе форму військового чи правоохоронця.

Захід проводився згідно з діючими карантинними нормами.

Директор музею Андрій Прохоров