«Усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки».

75 майбутніх фахівців підрозділів превентивної діяльності Національної поліції України присягнули вірно служити українському народу та отримали жетони поліцейських.

У заході взяли участь проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Леонід Могілевський, заступниця голови Сумської обласної державної адміністрації Олена Бойко, заступниця Сумського міського голови Віра Мотречко, директорка Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова, заступник начальника ГУНП в Сумській області полковник поліції Микола Худенко, начальник Управління кадрового забезпечення ГУНП в Сумській області Ігор Поладич, начальник Управління патрульної поліції в Сумській області майор поліції Олексій Калюжний, директор Сумської філії Сергій Лукаш, особовий склад філії, батьки та рідні першокурсників.

На початку заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання патріотизм, мужність вірність і героїзм тих, хто поклав своє життя за волю, єдність та незалежність України.

Від імені ректора Харківського національного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка з урочистим складанням Присяги поліцейського першокурсників привітав проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Леонід Могілевський: «Будьте завжди наполегливими та рішучими в досягненні поставлених цілей, особливо на ниві здобуття поліцейської освіти. Відповідайте новим вимогам та викликам часу! Я щиро переконаний, що в будь-яких обставинах ви залишитеся відданими Присязі, спрямуєте всі свої сили й здобуту професійну майстерність на підтримання миру та спокою».

До курсантів звернулася заступниця голови Сумської обласної державної адміністрації Олена Бойко:«Запам’ятайте цей день, адже саме сьогодні ви даєте урочисте зобов’язання на вірність українському народові. Обраний вами шлях покладає на вас обов’язок – бути вартовими чесності, верховенства права та рівності всіх перед Законом, завжди з високою відповідальністю виконувати поставлені завдання».

Заступник начальника ГУНП в Сумській області полковник поліції Микола Худенко звернувся до першокурсників: «Від вашої мотивації при виборі професії, рішучості, сили та сміливості залежить втілення в життя позитивних напрацювань та здобутків! І саме від того, які знання і навички ви здобудете під час навчання, залежить не тільки ваша кар’єра, а й майбутнє країни! Це велика відповідальність і висока довіра! Я радий вашому життєвому вибору. Нам потрібні енергійні, чесні, відверті та відкриті для громади поліцейські. Переконаний, що в будь-яких обставинах ви залишитеся відданими Присязі, не зрадите правді, добру та честі. Служіть та Захищайте!»

Начальник Управління патрульної поліції в Сумській області майор поліції Олексій Калюжний зауважив: «Поліція – це один із основних інструментів захисту законних інтересів держави і громадян. Щодня поліцейські складають свій іспит. І там немає можливості, як у вас зараз,  скласти або перескласти. Там завжди повинна бути оцінка «відмінно». Бо кожен цей іспит – надзвичайно висока відповідальність і чиєсь життя або здоров’я».

Директор Сумської філії ХНУВС Сергій Лукаш звернувся до батьків курсантів та висловив подяку за виховання першокурсників й побажав майбутнім правоохоронцям гідно нести службу й пам’ятати слова Присяги усе життя.

Від імені всіх першокурсників курсантка, рядова поліції Катерина Прісіч зазначила: «Ми знаємо, що професія поліцейського – дуже відповідальна і потребує від нас напруженого навчання. Впевненні, що у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ ми отримаємо найцінніше: навички та знання, які застосуємо в майбутньому».

На завершення святкового дійства, карбуючи крок, щасливі першокурсники пройшли перед керівним складом урочистим маршем.

Складання Присяги є важливим етапом в житті молодих поліцейських. І саме ці насичені емоціями та хвилюванням хвилини залишаться в їх пам’яті на все життя, та все ж для майбутніх захисників Закону складання Присяги – це тільки початок шляху, попереду їх чекає сумлінне та старанне навчання, набуття і удосконалення професійних навичок поліцейського.

Переглянути відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Jq-vdgGYL6w

Сумська філія ХНУВС