Відбулися урочисті заходи з нагоди вручення офіцерських погонів випускникам кафедри військової підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ. Первинне військове звання «молодший лейтенант запасу» та погони отримали громадяни, які мають освітній ступень не нижче бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, склали іспити та атестовані до офіцерського складу на кафедрі військової підготовки Харківського національного університету внутрішніх справ. Протягом двох років юнаки та дівчата набували нових теоретичних знань та  практичних навичок у військовій справі, опановуючи військові спеціальності – «Психологія», «Соціальна психологія» та «Організація морально-психологічного забезпечення дій військ (сил)». Погони вручив ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.

Звертаючись до присутніх, він зазначив, що отримання офіцерського звання – урочиста подія в житті кожної людини. «Пишаюся вами, пишаюся тим, що у непростий для України час ви вступили до кафедри військової підготовки нашого університету, – наголосив ректор, – отримали необхідні знання, вміння, навички, щоб міцно тримати зброю в своїх руках і стати на захист суверенітету нашої держави, її цілісності і незалежності. Переконаний, що кожний, хто стоїть на цьому плацу, буде з честю нести звання офіцера Збройних Сил України».

У заходах взяли участь проректор університету Анатолій Клочко, завідувач кафедри військової підготовки полковник Сергій Бабак, працівники кафедри, батьки та рідні випускників.

ВЗГ ХНУВС