З нагоди Міжнародного дня боротьби з корупцією в Харківському національному університеті внутрішніх справ у режимі онлайн відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Протидія корупції: правове регулювання і практичний досвід», у якій взяли участь досвідчені науковці, практики й молоді дослідники з України, Литви, Чехії.

Вітаючи учасників заходу, ректор університету, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив, що питання запобігання і протидії корупції вкрай актуальні й важливі, а об’єднання зусиль науковців і практиків дозволить знайти оптимальні шляхи розв’язання тих проблем, які сьогодні існують.

Під час конференції обговорювалися питання історії виникнення корупції та формування інституту доброчесності, проблеми діяльності антикорупційних уповноважених, виявлення, розкриття та розслідування корупційних і пов’язаних з корупцією правопорушень, відбувся обмін міжнародними практиками протидії корупції. За підсумками дискусій підготовлено рекомендації, спрямовані на вдосконалення чинного антикорупційного законодавства.

ВЗГ ХНУВС