У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася науково-практична конференція «Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України». У ній взяли участь як представники практичних підрозділів системи МВС України, так і науковці відомчих та інших провідних вищих навчальних закладів України. Серед запрошених – представники Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Тренінгового центру ГУНП України в Харківській області, Сумської філії ХНУВС, Національної академії прокуратури України, Київського кооперативного інституту бізнесу і права тощо.

Як зазначила одна з членів оргкомітету конференції завідувач кафедри психології та педагогіки факультету № 3, доктор педагогічних наук, професор Олена Федоренко, ця конференція є традиційною, проте, зважаючи на процеси реформування органів внутрішніх справ України та непросту ситуацію, в якій перебуває наша держава, було вирішено трохи змінити акценти наукових досліджень. І, якщо раніше розглядалися питання загального спрямування у галузях психології та педагогіки, то сьогодні більше уваги приділяється патріотичній складовій у вихованні персоналу системи МВС України.

Актуальність обраної для наукових досліджень теми підкреслив у своєму виступі ректор університету, кандидат юридичних наук, полковник поліції Валерій Сокуренко, який відкрив наукове зібрання. Академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка у своїй доповіді зупинився на ролі та особливостях діяльності керівника в екстремальних умовах. Психологічні аспекти професійного відбору персоналу на службу для підрозділів Національної поліції України стали темою доповіді заступника начальника ГУ Національної поліції в Харківській області, полковника поліції Валерія Пахомова.

Майже 70 тез своїх доповідей надіслали до конференції науковці з понад двадцяти навчальних закладів, науково-дослідних, відомчих та державних установ. Усі вони увійшли до збірника тез науково-практичної конференції, який отримали всі учасники конференції.

Також на початку конференції ректор університету привітав із ювілеєм одного з провідних науковців навчального закладу – професора кафедри соціології та психології, доктора педагогічних наук, професора Валентину Олександрівну Тюріну, яка більше 20 років присвятила роботі у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС