У Харківському національному університеті внутрішніх справ продовжується пілотний проєкт із реалізації програми академічної мобільності між закладами вищої освіти, які належать до сфери управління МВС України.

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та перший проректор полковник поліції Дмитро Швець провели зустріч із представниками науково-педагогічного складу та здобувачами вищої освіти Донецького державного університету внутрішніх справ, які беруть участь у реалізації програми академічної мобільності.

Протягом тижня п’ять представників науково-педагогічного складу та десять курсантів Донецького державного університету внутрішніх справ будуть проводити заняття та проходити навчання за обміном в університеті.

Під час спілкування ректор наголосив, що участь у програмі академічної мобільності дозволяє викладачам удосконалити та уніфікувати підходи до організації освітнього процесу в питаннях проведення навчальних занять, сприяє обміну сучасними методами їх проведення тощо, а юнаки та дівчата отримують можливість здобути корисний досвід, знання та знайти нових друзів. Також Валерій Сокуренко зазначив, що гості можуть ознайомитися з матеріально-технічною базою університету, науковою бібліотекою та напрацюваннями науково-педагогічних працівників в питаннях організації та проведенні навчальних занять тощо.

Перший проректор полковник поліції Дмитро Швець ознайомив з програмою академічного обміну, розповів про заплановані навчальні та наукові заходи, під час яких гості отримають корисний досвід та нові знання, наголосив на дотриманні службової дисципліни та правил внутрішнього розпорядку.

У межах реалізації цієї програми п’ять представників науково-педагогічного складу факультетів №№ 2, 4 та Сумської філії і десять курсантів факультету № 2 та Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відряджені до Донецького державного університету внутрішніх справ (м. Маріуполь).

ВЗГ ХНУВС