В університеті стало доброю традицією в День народження (24 квітня) натхненника, ідеолога та організатора становлення і розвитку Харківського національного університету внутрішніх справ, першого ректора навчального закладу Олександра Марковича Бандурки  презентувати університетській спільноті рідкісні видання книг (ХVI- ХIХ  ст.) з його особистої  колекції, подаровані бібліотеці (понад 2000 примірників!). Бібліотека запрошує усіх на презентацію.

Олександр Маркович - академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал-полковник міліції, почесний громадянин міста Харкова та інших населених пунктів, неодноразово обирався до Верховної Ради України  по одному й тому ж виборчому округу протягом чотирьох скликань (1990-2006 рр.), відзначений багатьма державними та відомчими нагородами. Він патріот держави і патріот навчального закладу, його поважає і ним захоплюється багатотисячний колектив викладачів, співробітників, ад’юнктів, курсантів, студентів. Тисячі висококваліфікованих юристів - відомих вчених, політиків, громадських діячів, які працюють в Україні та за її межами, з гордістю називають себе його учнями.

24 квітня у Олександра Марковича день народження. Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ щиро вітає його зі святом та бажає творчого натхнення, миру, добра та злагоди.