Всеукраїнський тиждень права розпочався  у ХНУВС  з уроку «Права людини – твої права». В університетській бібліотеці за участю представника Харківського міського управління юстиції молоді розповіли про історію прийняття у 1948 році Загальної декларації прав людини, яка задекларувала рівність прав і свобод всіх людей. 

 Під час уроку права юнакам та дівчатам розповіли про роботу Харківського міського управління юстиції, про новації у вітчизняному законодавстві, про заходи щодо підтримки тимчасових переселенців, про боротьбу з корупційними проявами тощо.

Як зазначила директор бібліотеки університету Тамара Процьких,  захист прав і свобод людини є головним завданням правоохоронця, яке для нинішніх курсантів – майбутніх представників підрозділів міліції громадської безпеки, слідства, кримінальної міліції, боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми, стане справою усього життя.

В рамках проведення Всеукраїнського тижня права університетською бібліотекою заплановано проведення низки заходів для курсантів із залученням як представників університету, так і практичних підрозділів органів внутрішніх справ.

 

ВЗГ ХНУВС