У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Міжнародний студентський саміт на тему «Цивілізаційний вибір України: політико-правова парадигма і проблеми сутнісних перетворень». У саміті взяли участь 12 команд-учасниць із різних регіонів України, Сполучених Штатів Америки, Польщі та інших держав. Серед них – і команда Харківського національного університету внутрішніх справ.

Оцінювали роботи курсантів провідні вітчизняні та зарубіжні науковці, політики, юристи-практики, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських об’єднань, міжнародних організацій, народні депутати України та ін.

Міжнародний студентський саміт проводився з метою підвищення рівня освіченості здобувачів вищої освіти з актуальних питань сучасних процесів державотворення та правотворення; набуття практичного досвіду під час спілкування з науковцями, політиками, юристами-практиками, представниками органів державної влади та органів місцевого самоврядування; підвищення позитивного іміджу правничої професії; покращення правової освіти в Україні; подальшого розвитку інституту національної ідеї як рушійної сили національного прогресу в Україні.

У рамках саміту відбувся майстер-клас, який провели депутати Верховної Ради України Ірина Луценко та Марія Іонова на тему «Гендерна рівність».

Пройшов конкурс презентаційних робіт. Команда Харківського національного університету внутрішніх справ, до складу якої увійшли науковий керівник – провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи університету, кандидат юридичних наук Володимир Чумак та курсанти 2-го курсу факультету № 2 Кристина Щербань і Владислав Петров, презентували проект: «Національно-патріотичне виховання молоді в Україні: стан та перспективи». Він був визнаний одним із кращих і отримав диплом IIІ ступеня, а автори проекту – подарунки від організаторів заходу.

 

ВЗГ ХНУВС