Харківський національний університет внутрішніх справ відвідала делегація Офісу ОБСЄ в Україні у складі Координатора проектів ОБСЄ в Україні Вайдотаса Верби, національного менеджера програми «Людська безпека» Координатора проектів ОБСЄ в Україні Тетяни Руденко, національних спеціалістів проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Надії Хван та Лілії Грудко.

ОБСЄ веде своє походження від початку 1970-х років, коли було створено Нараду з безпеки і співробітництва в Європі (НБСЄ), з метою організації багатостороннього форуму для діалогу і переговорів між Сходом і Заходом.

Організація включає в себе 57 держав-учасниць, які охоплюють всю земну кулю, що включають три континенти - Північну Америку, Європу та Азію – і більше мільярда людей.

ОБСЄ має всеосяжний підхід до питань безпеки, які охоплюють військово-політичні, економічні та екологічні, і людські аспекти. Тому розглядається широке коло проблем, пов’язаних з безпекою, у тому числі: контроль над озброєнням; зміцнення довіри та заходів безпеки; права людини; національні меншини; демократизація; діяльність поліції; боротьба з тероризмом; діяльність у сфері економіки та екології.

Метою їх візиту було ознайомлення із процесом навчання працівників кіберполіції, обмін інформацією щодо міжнародного досвіду діяльності поліції; обмін думками щодо покращення роботи органів поліції.

Під час зустрічі з ректором ХНУВС полковником поліції Валерієм Сокуренком обговорювались питання реформування поліції України з урахуванням досвіду європейських країн, пан Вайдотас Верба цікавився питаннями підготовки нових працівників патрульної служби, кіберполіції на базі Харківського національного університету внутрішніх справ, а також обговорювали перспективи та місце Харківського національного університету внутрішніх справ у системі підготовки персоналу поліції.

Підводячи підсумки зустрічі, було досягнуто низку домовленостей щодо можливостей подальшого співробітництва у сфері реалізації міжнародних проектів та налагодження співпраці з німецькими колегами з Вищої школи поліції Бранденбургу та поліцейськими навчальними закладами інших європейських країн.

ВЗГ ХНУВС