У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися тактико-спеціальні навчання з особовим складом навчального закладу. Відпрацьовувалися дії правоохоронців по забезпеченню охорони публічного порядку та безпеки громадян при проведенні відбіркової гри з футболу до «Чемпіонату Світу–2018».

Мета проведення занять – набуття курсантами практичного досвіду виконання оперативно-службових завдань відповідно до спеціалізації в умовах ускладнення оперативної обстановки та підтримання взаємодії між органами та підрозділами поліції, а також удосконалення підготовки науково-педагогічного складу університету щодо опрацювання алгоритмів дій посадових осіб органів та підрозділів поліції під час виконання оперативно-службових завдань при підготовці курсантів.

Навчальні заняття складалися з двох частин – загальної, яка відбувалася на великому плацу університету, та роботи за навчальними місцями. На плацу курсанти відпрацьовували дії підрозділів поліції під час масових заворушень, що виникли після завершення футбольного матчу; опановували тактику дій після отримання інформації про замінування підходів до стадіону; вчилися використовувати протипожежне обладнання для ліквідації пожежі під час масових заворушень.

Після відпрацювання загальної частини тактико-спеціальні навчання продовжилися за місцями визначеної локації. Курсанти опановували дії слідчо-оперативної групи, патрульних поліцейських  у різних ситуаціях, таких як вбивство, розбійний напад та пограбування торгівельного павільйону, дрібне хуліганство у кафе, дорожньо-транспортна пригода, крадіжка майна з авто, намагання скоїти суїцид, обіг наркотичних речовин, шахрайство з використанням мережі Інтернет, шахрайство з банківськими картками, тяжкі тілесні ушкодження та організація несення служби на блокпосту.

Після завершення тактико-спеціальних навчань усіх учасників було зібрано на великому плацу університету та підведено підсумки.

 

ВЗГ ХНУВС