Кафедра трудового та господарського права Харківського національного університету внутрішніх справ провела круглий стіл наукового гуртка курсантів за темою «Сучасні проблеми трудового, господарського та екологічного права».

Відкриваючи засідання, начальник кафедри, доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник наголосив на важливості та нагальності проведення заходу, оскільки питання екологічного права сьогодні надзвичайно актуальні, проблеми ж трудового права не обмежуються лише застарілістю законодавства, а становлення національного господарського законодавства в Україні пов’язане з труднощами, спричиненими, насамперед, економічними та соціально-політичними факторами.

Запрошений до участі в засіданні провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи, кандидат юридичних наук Володимир Чумак побажав присутнім плідної праці та подальших наукових здобутків.

Керівник гуртка кафедри трудового та господарського права, доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук наголосила на важливості участі молоді в розвитку науки та запросила до слова всіх бажаючих членів наукового гуртка.

Особливу зацікавленість серед присутніх викликали виступи, що супроводжувались мультимедійним забезпеченням. Це доповіді курсантів факультету № 2: «Трудове законодавство України: реалії та перспективи» Максима Василенка, «Трудове право України в умовах євроінтеграції» Богдана Демченка, «Проблеми зайнятості осіб з обмеженими можливостями» Анастасії Рикуш, «Новели законодавства щодо адаптації трудових прав засуджених до європейських стандартів» Віктора Лунгула.

Наприкінці роботи круглого столу начальник кафедри Костянтин Мельник подякував курсантам за роботу, а керівникові наукового гуртка – за організацію, та побажав молоді не зупинятися у науковому пошуку.

За результатами роботи круглого столу буде видано збірник наукових праць.

 

ВЗГ ХНУВС