В урочистостях, які відбулися у Харківському національному університеті внутрішніх справ з нагоди випуску курсантів та посвячення їх у захисники правопорядку, взяли участь і представники міжнародних організацій. Серед них – спостерігачі Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Джеймс Сперос та Алесcандро Нанні, начальник відділення підвищення кваліфікації та підготовки миротворців Норвезького університетського коледжу поліції Тор Дамкас, координатор регіонального представництва Консультаційної місії Європейського Союзу Герріт Ян Ван Гелдер, фахівець відділу регіонального співробітництва Консультаційної місії Європейського Союзу Даніель Фаррелл, Почесний консул Республіки Вірменія в Харкові Асланян Армен Герасимович, Почесний консул Республіки Албанія у Харкові Омаров Шахін Анверович.

Встановлення та розвиток міжнародних зв’язків Харківського національного університету внутрішніх справ з вищими навчальним закладами, державними і недержавними організаціями країн близького та далекого зарубіжжя, підвищення іміджу працівників правоохоронних органів на національній та міжнародній арені є одним із пріоритетних напрямків діяльності вищого навчального закладу.

Для налагодження міжнародних стосунків, а також підвищення авторитету університету на міжнародній арені, керівництвом ХНУВС було підписано низку двосторонніх договорів про співробітництво, а також досягнуто усні домовленості про співпрацю з поліцейськими закладами Швеції, Республіки Чехії, Норвегії, США, Туреччини, Хорватії, Польщі, Молдови тощо. Університет на шляху вступу до Асоціації європейських поліцейських коледжів (AEPC).

В університеті також ведеться робота щодо налагодження партнерських стосунків із посольствами, консульствами зарубіжних країн – США, Франції, Канади, Норвегії, Німеччини, міжнародними організаціями та фондами –Відродження, Американська асоціація юристів, Програма ІСІТАП Департаменту юстиції США, ОБСЄ, КМЄС, НАТО, ООН, ЮНЕСКО та ін. Це сприяє подальшому розвитку міжнародної діяльності у сфері розробки проектів, стажування, участі працівників університету в різних конкурсах, програмах, отримання необхідної інформації для підвищення кваліфікації науково-педагогічного складу університету.

Результатом плідної співпраці ХНУВС з іноземними організаціями та установами стала реалізація низки міжнародних проектів, проведення конференцій, участь працівників університету у різних програмах, які фінансуються урядами провідних держав світу. Все це дає можливість розширювати кордони міжнародного співробітництва, підвищувати ефективність співпраці та зміцнювати вже існуючі відносини.

 

ВЗГ ХНУВС