Начальник науково-дослідної лабораторії з проблем організації навчального процесу заочного та дистанційного навчання навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання, підполковник міліції Олексій Сердюк пройшов навчання в Мічиганському Університеті на міжнародному порталі дистанційного навчання Coursera та отримав сертифікат про завершення курсу Questionnaire Design for Social Surveys (Розробка анкет для соціальних досліджень).

Інтерактивний курс створений в рамках Спільної Програми з Дослідницької Методології та Мічиганської Програми з Дослідницької Методології в Інституті Соціальних Досліджень Мічиганського Університету. Він є одним із основних курсів магістерської програми цього університету і одним з найпопулярніших курсів, які обирають студенти з досвідом роботи в галузі журналістики, охорони здоров'я, кримінології, маркетингу, масових комунікацій, соціології, психології та політології.

Подібні курси є безкоштовними, не потребують багато часу (4-6 годин на тиждень) і суттєво підвищують кваліфікацію науковців та викладачів, дозволяючи тримати професійний рівень у відповідності до міжнародних стандартів.

Навчання проходили слухачі різного рівня підготовки – від молоді, що в перший раз знайомиться з соціальними дослідженнями, до професорів провідних університетів США та Європи, які в такий спосіб підтримують свій професійний рівень та знайомляться зі змістом та методикою викладання своїх колег з інших університетів. Загалом на цей курс були зареєстровані слухачі з 183 країн.

ВЗГ ХНУВС