У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося чергове засідання Науково-методичної ради університету, на яке був запрошений проректор з навчально-методичної роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, академік Національної академії правових наук України, професор, лауреат Державної премії України В’ячеслав Комаров. Він розповів присутнім про новації у вищій освіті, пов’язані з прийняттям нового Закону «Про вищу освіту» та наголосив на тому, ще цей закон є належною правовою базою для забезпечення рівного доступу до якісної вищої освіти та розвитку академічних свобод в Україні, міжнародного співробітництва та мобільності на Європейському просторі вищої освіти.

Також на засіданні були обговорені нагальні питання навчально-виховного процесу та науково-методичної роботи в університеті.

Науково-методичною радою було схвалено рішення щодо рекомендації на розгляд Вченої ради університету Положення про організацію проходження практики студентами та слухачами факультету права та масових комунікацій Харківського національного університету внутрішніх справ. Також розглянули і схвалили навчально-методичні матеріали з юридичних та соціально-гуманітарних дисциплін, які були розроблені кафедрами університету. Обговорили теми дисертаційних досліджень та рекомендували їх розглянути на Вченій раді.

ВЗГ ХНУВС