Вийшла друком  монографія «Запобігання кіберзлочинності в Україні» за загальною редакцією доктора юридичних наук, професора Харківського національного університету внутрішніх справ Олексія Миколайовича Литвинова.

У монографії проведено комплексне вивчення кримінологічних засад запобігання кіберзлочинності в Україні. Охарактеризовано сучасний стан кіберзлочинності в Україні: встановлено її рівень, динаміку, величину та фактори латентності, структуру, географія. Проаналізовано соціально-демографічні, кримінально-правові та морально-психологічні риси осіб, засуджених за вчинення кіберзлочинів. Встановлено основні політико-правові, соціально-економічні, організаційно-управлінські та культурно-психологічні фактори кіберзлочинності. Досліджено стан та запропоновано шляхи удосконалення правового регулювання діяльності органів внутрішніх справ і Національної поліції щодо запобігання кіберзлочинності.

Монографія зацікавить науковців, практичних працівників, викладачів, курсантів і студентів, широкого кола читачів, які цікавляться проблематикою протидії злочинності.

 

ВЗГ ХНУВС