Бібліотека університету активно допомагає першокурсникам адаптуватись до умов навчання у навчальному закладі, пристосуватися до нового соціального середовища. Курсантів і студентів познайомили з інформаційними ресурсами бібліотеки та її пошуковими можливостями. Кожний першокурсник отримав «пам`ятку про бібліотеку», в якій розміщено детальну інформацію про її діяльність, а разом із комплектом навчальної літератури з присутні отримали майстер-клас від фахівців бібліотечної справи з пошуку інформації. Ці навички допоможуть курсантам і студентам під час самостійної позааудиторної роботи в бібліотеці.

Ключовим елементом у формуванні інформаційної культури стало знайомство з бібліотечним порталом. Наявність електронного каталогу, електронних підручників та набуття навичок інформаційного пошуку в автоматизованій бібліотечній системі  полегшать процес успішної навчальної діяльності першокурсників.

Познайомилися з можливостями університетської бібліотеки й іноземні студенти. Вони переконалися, що для оволодіння знаннями в обраній професії та для особистісної реалізації бібліотека стане їм надійним помічником.

 

ВЗГ ХНУВС