У Харкові вшосте пройшов масштабний соціальний захід щодо популяризації науки для дітей і молоді «Наукові пікніки». Це найбільший в Україні фестиваль науки, освіти та науково-популярної культури, який відбувається просто неба.

Цього року в «Наукових пікніках» взяли участь понад 60 вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, клубів, організацій та підприємств Харкова. У рамках заходу в саду ім. Т. Г. Шевченка вищими навчальними закладами, задіяними у проекті, було організовано виставки, бесіди з викладачами та дослідниками, демонстрацію власних науково-технічних розробок, науково-популярних фізичних та хімічних експериментів, проведено профорієнтаційну роботу.

Харківський національний університет внутрішніх справ представляли відділи організації освітнього процесу та організації наукової роботи, курсанти факультету № 1, студенти факультету № 6 та кафедри військової підготовки. Усі бажаючі мали змогу ознайомитися з валізою криміналіста, спеціальними засобами, що знаходяться на озброєнні у підрозділах Національної поліції (шоломи, щити, гумові кийки, бронежилети, нарукавники, наколінники).

На згадку про університет відвідувачі отримали інформаційно-іміджеву продукцію університету, фотографувались у спеціальних засобах, проходили процедуру зняття відбитків пальців та отримали інформацію про науку дактилоскопію.

За участь у проекті Харківський національний університет внутрішніх справ та всі його представники отримали сертифікати учасника VІ «Наукового пікніку» у м. Харкові. Проведення «Наукових пікніків» стало можливим завдяки спільним зусиллям Громадського інформаційно-аналітичного Центру для молоді та комунального закладу Харківської міської ради «Харківський міський центр дозвілля молоді» за сприянням Харківського міського громадського об’єднання «Центр розвитку громад».

 

 ВЗГ ХНУВС