Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков взяв участь у приведенні до Присяги працівника поліції 300 першокурсників Харківського національного університету внутрішніх справ. Серед них 100 майбутніх слідчих підрозділів Національної поліції України, 50 фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та 150 поліцейських кримінального блоку.

На заході також були присутні Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, в. о. голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, лідер Радикальної партії, народний депутат України Олег Ляшко, народні депутати України Ірина Єфремова, Ігор Котвицький, заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, командувач Східним ТРО НГУ генерал Юрій Лебідь, начальник ГУ НП в Харківській області Анатолій Дмитрієв, спостерігачі Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Джеймс Сперос, Пітер Керн, Координатор регіонального представництва Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Герріт Ян Вангелдер, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, державних установ та організацій, керівництво, працівники, курсанти і студенти університету, батьки та рідні першокурсників.

На початку урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять героїв, полеглих за вільну, незалежну країну, а також працівників правоохоронних органів, які загинули, виконуючи свій службовий обов’язок.

Символічно, що саме в День захисника України першокурсники університету складають Присягу на вірність Українському народу. І в цей самий час тисячі співвітчизників, серед яких і правоохоронці, на Сході держави в надважких умовах стримують агресора, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

Звертаючись до майбутніх правоохоронців, Міністр внутрішніх справ зазначив, що юнаки та дівчата, які склали сьогодні Присягу, взяли на себе зобов’язання добре вчитися і стати компетентними поліцейськими, які будуть служити та захищати. «Ми робили багато добрих справ на харківській землі. Тут ми формували та відправляли батальйони працівників органів внутрішніх справ захищати нашу державу у найважчий момент у 2014 році. Це славна історія. Ми переживаємо історію реформування поліції. Це ще одна славна історія, в якій є місце і вашому університету. У вашій альма-матер готувались загони майбутніх патрульних поліцейських. Тут вони вперше опановували ази, як бути новим поліцейським, таким, якому довіряють. У вас завдання ще складніше. Вам за кілька років необхідно стати компетентними фахівцями. Рівень поліції зростає. Не вистачає лише вас, вашої молодої енергії, підготовленості та знань. Я звертаюся до колективу університету. Знаю, що це найдосвідченіший колектив. Країні необхідно, щоб із цих 300 молодих хлопців і дівчат ви підготували справжніх поліцейських, яким довіряють. За півтора роки реформи довіра до поліції значно зросла, не зважаючи на труднощі перехідного періоду. Люди починають вірити, і ми віримо вам, кожному з вас, надіємося на вас, не підведіть нас!» – зазначив Міністр.

Арсен Аваков вручив державні та відомчі нагороди працівникам університету.

Завершився урочистий захід плац-концертом. Виступив стройовий підрозділ курсантів І курсу, які продемонстрували виконання стройових прийомів із карабінами, відбулися вокально-хореографічна композиція «Разом і до кінця» та виступ підрозділу барабанщиць.

Міністр внутрішніх справ України та інші почесні гості відповіли на численні запитання журналістів. Спілкувалися вони й з курсантами, їхніми батьками та рідними, для яких після урочистостей влаштували екскурсію територією навчального закладу, показали навчальну базу, гуртожиток.

 

ВЗГ ХНУВС