Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Гусаров як голова Харківської обласної федерації шахів разом із народним депутатом України Анатолієм Денисенком, заступником Харківського міського голови з питань сім’ї, молоді та спорту Олександром Поповим, головою адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради Романом Веприцьким та іншими взяв участь у відкритті оновленого приміщення шахово-шашкового клубу «Вундеркінд», який раніше носив назву «Гагаринець». Ця подія стала справжнім святом як для спортсменів, так і для шанувальників цього інтелектуального виду спорту.
Робота клубу розрахована на широкі верстви населення. У ньому займаються як початківці, серед яких є і представники пільгових категорій населення – діти-сироти, діти із малозабезпечених сімей, біженці тощо, так і досвідчені гросмейстери, неодноразові переможці змагань різного рівня.
Клуб входить до системи Харківського міського комплексного центру клубів за місцем проживання. Незважаючи на відсутність до недавнього часу належних умов, – протікала покрівля, бракувало меблів та місця, клуб постійно відвідують близько 150 дітей. Після реконструкції клуб повністю змінився, і тепер у ньому зможуть займатися набагато більше юних шахістів з усього міста, а також проводитися змагання різного рівня з великою кількістю учасників. 
За словами Сергія Гусарова, було докладено чимало сил для того, щоб клуб набув теперішнього вигляду. Від імені Харківської обласної федерації шахів він подякував усім, хто взяв участь у відновленні приміщення клубу, а також висловив надію, що серед тієї малечі, яка сьогодні робить лише перші кроки у шаховому спорті, обов’язково будуть майбутні чемпіони, які примножать славу харківської шахової школи.
Після урочистої частини відбувся сеанс одночасної гри, яку з юними шахістами на 30 дошках провели чемпіонка світу з шахів і, до речі, вихованка клубу Ганна Ушеніна, заслужений тренер України, міжнародний гросмейстер Михайло Бродський, багаторазовий чемпіон України з шахів, міжнародний гросмейстер Валерій Неверов.

ВЗГ ХНУВС