Напередодні нового навчального семестру бібліотека Харківського національного університету внутрішніх справ поповнилася новим сучасним навчальним посібником із іноземної мови «Combating Cybercrime», який був представлений під час проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання діяльності правоохоронних органів у сфері протидії кіберзлочинності»  президентом Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» Катериною Левченко.

Директор університетської бібліотеки Тамара Процьких  відзначила добру традицію, започатковану радником ректора університету, академіком Олександром Бандуркою, дарувати бібліотеці цінні видання, піклуючись про забезпечення навчального процесу необхідними підручниками.

Видання підготували працівники університету: начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми,  підполковник міліції В’ячеслав Марков і старший викладач кафедри іноземних мов Ганна Оганезова.

Посібник «Combating Cybercrime»  призначено для курсантів II курсу, що навчаються за спеціалізацією «Боротьба з кіберзлочинністю». Авторський колектив презентував бібліотеці 150 примірників посібника. Це надасть можливість курсантам, що навчаються за цією спеціалізацією, опанувати навички, необхідні для роботи з фаховими матеріалами, ознайомитись з термінами, які вживаються світовими фахівцями, та дізнатися про сучасні методи боротьби з кіберзлочинами.

Серед основних джерел, що були використані під час підготовки матеріалів для посібника, є чинна конвенція про кіберзлочинність, матеріали з офіційних сайтів Європейських та американських підрозділів, зайнятих у системи кіберзахисту, матеріали, надані міжнародним правозахисним центром  «La Strada Ukraine».

Посібник «Combating Cybercrime» відповідає вимогам сучасності, і авторський колектив сподівається, що він сприятиме підвищенню професійно-кваліфікаційного рівня та компетентності майбутніх правоохоронців. 

ВЗГ ХНУВС