Практичне заняття з курсантами навчальної групи Ф-1-14-5 за темою «Особливості огляду місця дорожньо-транспортних пригод» провели викладачі університету спільно з представниками практичних підрозділів ГУ Національної поліції в Харківській області та Управління патрульної поліції у м. Харкові. Серед них  – викладачі кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 університету майор поліції Богдан Бурбело, майор поліції Євген Зозуля, слідчі СВ Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області лейтенант поліції Олеся Столяренко, інспектори Управління патрульної поліції у м. Харкові Департаменту патрульної поліції роти № 1 батальйону № 1 лейтенант поліції Ольга Тілік, роти № 6 батальйону № 1 лейтенант поліції Віталій Беднарський.

Практичні працівники звернули увагу курсантів на те, що якість розслідування обставин ДТП залежить, насамперед, від своєчасного виїзду інспекторів УПП та слідчо-оперативної групи на місце пригоди, а також від того, наскільки якісно проведений огляд місця події.

У результаті проведеної ділової гри курсанти навчилися в стислий час приймати, аналізувати та оцінювати вхідну інформацію про злочин; визначати межі місця дорожньо-транспортних пригод та приймати заходи з охорони даної території; відпрацювали прийоми виявлення і вилучення слідів пальців рук, крові, транспортних засобів тощо.

 

ВЗГ ХНУВС