17–20 листопада 2016 року в м. Трускавець пройшов Другий чемпіонат світу з хортингу, в якому взяли участь 480 спортсменів з 14 країн світу – України, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Марокко, Росії, Білорусі, Узбекистану, Азербайджану, Грузії, Угорщини, Молдови, Словаччини, Вірменії, Румунії.

Змагання проходили на базі Трускавецького санаторію «Карпати» у чотирьох розділах: «Двобій», «Сутичка», «Форма», «Показовий виступ».

Серед учасників змагань була і студентка 2-го курсу факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Анжела Садовнича. Вона стала бронзовою призеркою чемпіонату в розділі «Показовий виступ – індивідуальний» у віковій категорії 18–35 років.

Хортинг – це український вид спортивних єдиноборств. Він позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій. Слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ.

 

ВЗГ ХНУВС