У період з 5 грудня 2016 року по 5 лютого 2017 року в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбудеться Літературний конкурс. Метою його проведення є  виявлення та підтримка обдарованої молоді серед курсантів та студентів, розвиток їх творчих здібностей, сприяння підвищенню художнього рівня та авторської майстерності талановитих початківців, залучення їх до творчої співпраці з професійними літераторами, надання допомоги у виданні кращих творів у літературних збірках.

Організаторами конкурсу є Літературна студія університету та відділ соціально-гуманітарної роботи.

Конкурс проводитиметься в два етапи:

І відбірковий етап – попереднє колегіальне оцінювання творів на засіданнях Літературної студії;

ІІ етап – оцінювання творів професійним журі, яке буде створене для підведення підсумків другого етапу конкурсу.

Переможців буде визначено у чотирьох номінаціях – проза, поезія, драматургія, публіцистика.

Твори мають бути написані українською мовою, надаватися у роздрукованому вигляді (формат паперу А-4, міжрядковий інтервал 1,5, шрифт 12-14 кегля) та, задля неупередженості оцінювання роботи, повинні бути підписані літературними псевдонімами.  Тематика творів довільна.

Обсяг робіт:

– проза – до 16 сторінок;

– поезія – до 5 віршів;

– драматургія – 1 твір від автора;

– публіцистика – до 5 сторінок.

Конкурсні роботи будуть оцінюватися за оригінальністю творчого задуму, новизною художніх рішень, рівнем літературного викладу.

Подати роботи необхідно до 5 лютого 2017 року до відділу соціально-гуманітарної роботи університету (Лаврусенко В. С.). Тексти, подані після визначеного строку, будуть допускатися за окремим рішенням журі.

ВЗГ ХНУВС