Відбувся Чемпіонат Харківської області з підйому на біцепс, станової тяги та багатоповторного жиму, який проводила Федерація пауерліфтингу України RAW 100 %. Це останній старт року з цих дисциплін. У змаганнях взяли участь понад 140 спортсменів різних вагових і вікових категорій, які не втратили можливості красиво закінчити спортивний рік. Серед них –рекордсмени України та Світу. Не дивлячись на регіональний статус чемпіонату, на помості змагалися спортсмени не лише з Харкова та Харківської області, а й представники з Києва, Донецька та Сєверодонецька, і навіть спортсмени з Йорданії.

Видовищно проходили змагання з підйому на біцепс. Це новий вид змагань для країн СНД, який з кожним роком набирає все більшої популярності. Цього разу на помості змагалися 90 атлетів різних вагових і вікових категорій, як жінок, так і чоловіків, серед них був і ад’юнкт Харківського національного університету внутрішніх справ майор поліції Надутий Андрій – майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, рекордсмен та чемпіон світу федерації пауерліфтингу GPF України. Він тренується під керівництвом Віктора Бабенка – заслуженого тренера GPF України, заслуженого майстра спорту, багаторазового чемпіона та рекордсмена України, Європи та Світу.

Андрій Надутий виступив у ваговій категорії 67,5 кг, в якій посів перше місце, піднявши штангу на біцепс вагою 64 кг при власній вазі 62,7 та перевищив рекорд України, який тримався з 2013 року. Ця вага є його діючим рекордом Світу, нещодавно встановленим на Кубку Світу GPF у змаганнях з підйому на  біцепс, який проходив у Києві. В абсолютному заліку змагань з підйому на біцепс серед чоловіків Андрій посів ІІ місце, розділивши зі своїм тренером Віктором Бабенком місце на п’єдесталі (перше місце), якому, до речі, теж підкорилась вага 82,5 кг – більше, ніж власна 80 кг.

ВЗГ ХНУВС