Відповідно до закону України «Про вищу освіту» та Положення про Наукове товариство студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися загальні збори Наукового товариства університету.

Засідання відкрив перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець. Звертаючись до присутніх, він зазначив, що одним з основних чинників стрімкого розвитку суспільства є наука, і для наукової діяльності молоді в університеті створено всі умови. Досягнення колективу університету широко відомі в наукових колах. Тож молоді є в кого вчитися, переймати досвід і наслідувати наукові традиції.

Дмитро Швець довів до присутніх вимоги Положення про Наукове товариство і наголосив, що це – добровільне об’єднання студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених, що забезпечує захист прав та інтересів осіб, які навчаються або працюють у вищому навчальному закладі, зокрема щодо питань наукової діяльності, підтримки наукоємних ідей, інновацій та обміну знаннями. Також він звернув увагу, що Наукове товариство покликано об’єднувати науковий потенціал молоді та ставить собі за мету активізацію наукових досліджень, оприлюднення їх результатів, розширення наукових і творчих контактів.

Проректор університету підполковник поліції Михайло Бурдін наголосив, що наукова діяльність у  вищих навчальних закладах є невід’ємною складовою освітнього процесу і здійснюється з метою інтеграції наукової, навчальної та виробничої діяльності в системі вищої освіти, а також зазначив, що науково-дослідницька діяльність, що проводиться у вищих навчальних закладах України, є одним з основних чинників підготовки висококваліфікованих кадрів відповідного профілю.

Голова Наукового товариства Юлія Загуменна довела до відома присутніх результати діяльності Наукового товариства у 2015/2016 навчальному році.

Під час Загальних зборів було обрано голову Наукового товариства – доцента кафедри адміністративного права і процесу факультету № 3, кандидата юридичних наук Наталію Коломоєць. Заступником став Володимир Чумак – кандидат юридичних наук, провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи. Секретарем обрали Яну Фещенко, курсанта 3 курсу факультету № 4 університету.

Під час виступу новообраний голова Наукового товариства Наталія Коломоєць визначила основні напрямки діяльності об’єднання на 2016 – 2017 навчальний рік.

ВЗГ ХНУВС