У Храмі Харківського національного університету внутрішніх справ у честь ікони Божої Матері «Державная» відбувся святковий молебень з нагоди наступаючого свята Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

Відслужив молебень настоятель Миколаївського храму міста Харкова, голова єпархіального відділу по зв'язках з військовими установами і формуваннями, протоієрей Володимир Катречко, який привітав прихожан університетцького храму з початком Різдвяного посту.

У своїй проповіді священик поділився особистими враженнями від недавньої поїздки до Єрусалиму. Особливу увагу акцентував на місці, де Христос народився, наголосивши при цьому, що найбільший дар, який ми можемо принести Богові перед величним святом Різдва Христового – це покаяння за власні гріхи.

Особливу зацікавленість присутніх викликала надзвичайно цікава розповідь священика про грузинського святого Гавриїла Ургебадзе, у якого молодий послушник запитав, що таке піст. Натомість грузинський старець почав розповідати послушникові про всі його гріхи. Від сорому він упав на коліна і почав гірко плакати. А старець з посмішкою сказав: «А тепер іди – їж обід», на що послушник відповів  – «ні, отче, спасибі, я не хочу». Ось це і є піст, коли пам'ятаєш про власні гріхи, каєшся і вже не думаєш про їжу.

Принагідно православна община університетського храму висловлює сердечну вдячність та підносить свої гарячі молитви за всіх жертводавців, доброчинців, які не забувають про університетський храм.

Особливу вдячність хочемо висловити прибиральницям службових приміщень, які є постійними прихожанами та молитвениками нашого храму і допомагають в його озелененні кімнатними рослинами.

Нехай Милосердний Господь воздасть усім небайдужим сторицею за їхні добрі діла!

Іван Кріцак