За ініціативою курсантського самоврядування факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася зустріч курсантів із надзвичайно цікавою людиною, філософом, греком за національністю, полковником у відставці, ветераном Георгієм Чивіліді, який є автором відомих книг «Референдум», «Думки вголос, або постулати», «Референдум про жінок».

Георгій Чивіліді є активним членом дискусійно-інтелектуального клубу міста Харкова, а його державно-правові та філософсько-етичні міркування заслужили позитивну оцінку не лише харківської інтелігенції, а й міжнародної спільноти. Ця людина пройшла через всі перепони життя, зберігши при цьому вірність як сонячній Елладі, так і Україні, в якій живе і продовжує працювати. Георгій Чивіліді поділився з курсантами своїм баченням проблем сучасності та шляхів їх вирішення, після чого зупинився на найбільш гострих і цікавих питаннях, які торкаються майбутньої поліцейської діяльності. Особливу захопленість присутніх викликали роздуми доповідача щодо збереження людиною особистої честі, неповторності, людяності. Не приховуючи існуючих труднощів у важких обставинах життя, автор книг, присвячених захисту добра у світі та гармонії в душі, побажав своїм слухачам зберегти в собі моральні чесноти, завдяки яким може відбутися становлення професіонала.

Під час зустрічі присутні задали доповідачу запитання стосовно людяності, проблем глобалізації, ролі чоловіка і жінки в житті. Блискучі відповіді Георгія Чивіліді супроводжувалися жвавими оплесками. Курсанти отримали велике задоволення, побувавши в світі мудрості, світлого розуму, що накопичувалися десятиліттями невтомної роботи над вдосконаленням своєї особистості. В цілому вони мали унікальну можливість спостерігати за ходом думок нащадка великих мудреців Античної Греції.

Було наголошено, що виховання курсантів у дусі патріотизму, любові до своєї Батьківщини, глибокої поваги до старших має неабияке значення для становлення професіонала, невід’ємною складовою якого є виховання високих морально-етичних якостей особистості.

ВЗГ ХНУВС