Харківський національний університет внутрішніх справ відвідав Патріарх Української  Православної  Церкви Київського патріархату Філарет. Він зустрівся з працівниками, курсантами та студентами університету. Звертаючись до аудиторії, Патріарх зазначив, що церква відіграє важливу об’єднуючу роль не тільки у суспільстві, але є невід’ємною складовою, основою державності, запорукою духовності та моральних засад, на яких вона ґрунтується. «Україна сьогодні проходить випробування, чи гідний наш народ мати власну державу, бути вільним і незалежним? – зазначив Патріарх. – Гідний, тому що встав на захист своєї землі й ціною власного життя боронить її від нападів агресора». Його Святість Філарет наголосив, що Україні потрібні мир і єдність, але тільки за умови власної свободи.

Радник голови Харківської обласної державної адміністрації Сергій Стороженко, присутній на зустрічі, зазначив, що Харківська обласна державна адміністрація всіляко підтримує Українську Православну Церкву, яка служить державі та Українському народу. Сергій Михайлович від імені голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної передав Патріарху старовинні документи щодо існування у 1898 році на Харківщині Святодухівської церкви. Вони стануть підставою для відновлення й будівництва церкви на тому самому місці, де вона була зведена й раніше. Сергій Михайлович подякував академіку Національної академії правових наук України Олександру Бандурці за допомогу в пошуках архівних документів, пов’язаних з історією розвитку і становлення Церкви на Харківщині.

Від імені ректора університету Валерія Сокуренка за візит та змістовну розмову Патріарху Філарету подякував перший проректор навчального закладу Дмитро Швець, а також запевнив, що в Харківському національному університеті внутрішніх справ роблять усе для виховання молодого покоління українців – курсантів і студентів навчального закладу – справжніми патріотами, готовими захистити свою державу і свій народ.

 

ВЗГ ХНУВС