Представники регіонального відділу Консультаційної місії ЄС Удо Моллер, Станіслав Безовскі та Даніел Фарелл з робочим візитом відвідали Харківський національний університет внутрішніх справ. Метою їх візиту було закріпити наявні контакти, встановлені під час попередніх поїздок, та відрекомендувати Голову регіонального відділу, на посаду якого призначено Удо Моллера.

ЄС розгортає цю Місію, аби допомогти Україні у впровадженні реформи сектора цивільної безпеки, включаючи реформу поліції та верховенства права. Місія надаватиме українській стороні стратегічні поради щодо розвитку ефективних, самодостатніх та підзвітних перед суспільством служб безпеки, що зроблять свій внесок у зміцнення верховенства права в Україні на благо громадян.

Під час зустрічі було презентовано місію, її основні завдання, а також було детально поінформовано про її поточну діяльність. Керівництво Харківського національного університету внутрішніх справ розповіло про навчальний заклад, його структуру, напрями підготовки фахівців, основні види діяльності, новації тощо. Крім цього, іноземна делегація ознайомилась із матеріально-технічною базою університету під час екскурсії територією університету. Гості відвідали навчальний райвідділ, навчально-тренувальний центр боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору, «зелену кімнату», центр гендерної просвіти, зал судових засідань, а також музей університету.

Підбивши підсумки зустрічі, обговоривши перспективи майбутнього співробітництва, обидві сторони виявили бажання налагодити на постійній основі співпрацю, яка б сприяла реформуванню правоохоронних органів України. Така співпраця дала б можливість перейняти найкращі надбання європейської системи підготовки правоохоронців.

ВЗГ ХНУВС