Харківським національним університетом внутрішніх справ і Харківською обласною організацією Національної спілки журналістів України підписано Угоду про співпрацю. Вона визначає основні засади і форми взаємодії університету та спілки журналістів з питань правової освіти населення, патріотичного виховання молоді, забезпечення безпеки та захисту прав і свобод журналістів під час здійснення ними професійної діяльності.

Угодою передбачається висвітлення у засобах масової інформації діяльності університету з різних напрямків – навчальної, наукової, профорієнтаційної роботи, а також подій і заходів, які у ньому відбуваються. Представники спілки журналістів братимуть участь у публічних заходах університету: днях відкритих дверей, конференціях, різного роду конкурсах, висвітлюватимуть у друкованих та електронних засобах масової інформації роботу Юридичної клініки університету, Університету культури, а також участь університету в обласних та міських програмах із профілактики злочинності та правопорушень, патріотичного виховання молоді, профорієнтації тощо.

Університет у свою чергу бере на себе зобов’язання щодо надання юридичної допомоги та консультацій із різних питань, а також забезпечення безпеки і прав представників ЗМІ під час здійснення ними професійної діяльності. Угоду було підписано головою Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України Олександром Голубом і ректором Харківського національного університету внутрішніх справ Сергієм Гусаровим.

За словами Олександра Голуба, співпраця університету і спілки журналістів триває вже багато років. Відтепер вона отримала юридичне оформлення, і згідно з документом кожна зі сторін має певні зобов’язання. Як зазначив Олександр Голуб, підписана угода зміцнить існуючі стосунки і стане приводом для здійснення нових цікавих, суспільно значимих проектів та форм взаємодії.

Після підписання Угоди для гостей влаштували екскурсію університетським комплексом – показали навчально-тренувальні полігони: криміналістичний, райвідділ міліції, центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, навчальні аудиторії – зал-амфітеатр,  зал судових засідань, гендерний центр, «зелену кімнату», музей історії університету та інше.

 

ВЗГ ХНУВС