У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулось розширене засідання наукового гуртка кафедри іноземних мов факультету № 1 на тему «Задачі та функції  цивільної поліції ООН». Участь в засіданні взяли курсанти ХНУВС та курсанти Національної академії Національної гвардії України. Захід проводився англійською мовою.

Доцент кафедри іноземних мов Валентина Почуєва розповіла про участь миротворчого персоналу МВС України в операціях  ООН та про  власний досвід перебування в миротворчих місіях у Косово і Ліберії.  Вона наголосила на важливості ролі українських миротворців  у забезпеченні правопорядку в Конго, Koт-д’Івуарі, Південному Судані, Східному Тіморі і Кіпрі.

Курсанти подивилися відеосюжети про роль українських поліцейських підрозділів  у підтриманні миру і безпеки, захисті прав цивільного населення. Валентина Почуєва показала фото з миротворчих місій та деякі особисті речі: шеврони, емблеми, значки і медалі ООН «За службу миру».

Учасники засідання цікавилися  чисельністю миротворчого персоналу МВС України в чинних місіях та вимогами до кандидатів миротворчих місій. 

По закінченні засідання курсанти Національної академії Національної гвардії України  оглянули експонати музею університету  і ознайомились з історією правоохоронних органів України.

ВЗГ ХНУВС