Харківський національний університет внутрішніх справ отримав ІТ-обладнання – інтерактивні дошки, ноутбуки та сервери від Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України. Цю почесну місію виконали координатор регіонального представництва КМЄС в Харкові Герріт Ян Ван Гелдер та радник/тренер з питань роботи поліції з громадськістю – представник київського офісу КМЄС Майкл Локке. 

 «За два роки співпраці КМЄС з Харківським національним університетом внутрішніх справ встановлено плідні робочі стосунки, на базі навчального закладу місією проведено низку тренінгів, – зазначив Герріт Ян ван Гелдер. – В університеті  працюють висококваліфіковані інструктори, яким для успішної роботи не вистачає сучасного ІТ-обладнання. Саме таке обладнання ми передаємо, щоб зробити навчальний процес більш сучасним, в якому будуть використовуватися передові інтерактивні навчальні методики». Перший проректор університету підполковник поліції Дмитро Швець зазначив, що такий цінний дарунок є підтвердженням високої оцінки  європейською спільнотою наукового та освітнього потенціалу університету. Академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка підкреслив, що сьогодні навчальний процес не можна уявити без використання новітніх технологій, і науково-педагогічний колектив університету постійно удосконалює програми для навчання не тільки для курсантів і студентів університету, а також для перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників поліції, враховуючи вітчизняний та європейський досвід. Учасники заходу  висловили впевненість, що співпраця КМЄС та університету триватиме й надалі.

Представники Консультативної Місії ЄС після передачі обладнання взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Особистість, суспільство, закон: психологічні проблеми та шляхи їх розв’язання».

 

ВЗГ ХНУВС