У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася міжнародна науково-практична конференція «Особистість, суспільство, закон: психологічні проблеми та шляхи їх розв’язання», присвячена пам’яті професора, доктора психологічних наук Світлани Бочарової. Світлана Петрівна довгий час працювала в університеті, очолювала спеціалізовану вчену раду із захисту дисертаційних досліджень у галузі психології, у своїх роботах досліджувала напрями, пов’язані з психологією пам’яті, психологією управління, колективною, юридичною психологією та ін.

Цим та іншим актуальним напрямам сучасної психології були присвячені виступи учасників нинішньої конференції. Відкриваючи науковий захід, перший проректор університету, підполковник поліції Дмитро Швець зазначив важливість обговорення питань взаємодії психології і права з позиції таких дисциплін як «Юридична психологія», «Соціальна психологія», «Педагогічна психологія», «Вікова психологія», «Право», «Кримінологія», «Соціологія» тощо, і побажав учасникам заходу плідної роботи. Академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка у своєму виступі підкреслив, що життя людини, становлення її як особистості є найвищою цінністю, ці права задекларовані Конституцією України та відповідними нормативно-правовими актами. Перед учасниками конференції стоїть завдання проаналізувати співпрацю психологічної науки та різних галузей права і впровадження психологічних знань у сферу права.

У конференції взяли участь представники вищих навчальних закладів, представники міжнародних організацій, науковці, практичні психологи, слухачі магістратури, аспіранти, ад’юнкти, докторанти та ін.  

Усі доповіді увійдуть до збірника матеріалів конференції.

ВЗГ ХНУВС