Бібліотекою  Харківського національного університету внутрішніх справ спільно з Харківською обласною універсальною науковою бібліотекою напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, було проведено урок пам’яті  «Афганістан – як це було…». Участь у заході взяли  першокурсники навчально-наукового інституту та всіх факультетів університету. Молодь переглянула документальну відеохроніку тих років.

Директор бібліотеки Тамара Процьких зазначила, що в історію Харківського національного університету внутрішніх справ також вписані сторінки, пов’язані з подіями в Афганістані. У 1984 році фахівці на той час Харківських вищих курсів МВС СРСР готували кадри для правоохоронних органів Афганістану. Також у лавах правоохоронців багато й тих, хто пройшов горнило афганської війни. Колишні воїни-інтернаціоналісти  й до сьогодні працюють в університеті. 

Разом із ректором Університету культури Юрієм Янком, присутнім на заході, та директором бібліотеки, курсанти вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

У рамках заходу юнаки та дівчата також ознайомилися з книжково-ілюстративною експозицією «Афганістаном зранена душа».

ВЗГ ХНУВС