У День Святого Валентина у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася велика конкурсна програма, в якій за традицією взяли участь закохані пари від кожного факультету та інституту університету. Не обов’язково вони мають бути закоханими насправді, головне, бути переконливими і вміти донести усі барви цього надзвичайного почуття до глядачів та журі за допомогою мистецтва.

Конкурсанти співали, танцювали, декламували вірші, демонструючи свої неперевершені таланти й здібності. І робили вони це надзвичайно добре, адже, за словами ректора Університету культури ХНУВС (на громадських засадах) Юрія Янка, усі члени журі отримали від виступів великий заряд позитиву, творчого натхнення та гарного настрою. Звертаючись до учасників святкового  шоу, він зазначив: «Від імені усіх членів журі велике вам спасибі за усі ті номери, які ви продемонстрували, за посмішки, за високий «творчий градус». Бажаємо любові усім вам, адже це – головне почуття усього нашого життя. Кохайте самі і будьте коханими! Ще раз зі святом, і нехай кохання осяює усе ваше життя!»

За результатами трьох конкурсів журі визначилося із переможцями. Найкращою була визнана пара факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей Максим Трофименко і Наталія Білицька. Як зізналися самі конкурсанти, вони сильно хвилювалися, але дуже хотіли перемогти. «Конкуренти у нас були достойні і сильні, – зізналася Наталія, – конкурс пройшов на «Ура!», вражень багато, журі чудове, постійно відчували підтримку залу, нам усе сподобалось». «Ми не є парою, – зазначив Максим Трофименко, – ми просто добрі друзі, але у цей надзвичайний день усім по-справжньому закоханим парам хотілося б побажати любові і взаєморозуміння».

Далі місця розподілилися таким чином: друге місце вибороли представники факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Олександр Стефанович і Вікторія Міхєєва. Третє місце розділили пара навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції Іван Біда і Анастасія Гук та пара факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Дмитро Зуєнко і Тетяна Столбова. Четверте місце посіли студенти факультету права і масових комунікацій Сергій Должеков і Анастасія Ярошевська.

А для запрошеного члена журі завідуючого кафедрою режисури Харківської державної академії культури, професора, кандидата мистецтвознавства, заслуженого діяча мистецтв України Сергія Гордєєва День Святого Валентина виявився ще й особистим святом. Саме в цей день він святкує свій день народження, і найкращий подарунок зробив його учень – Ігор Сікалов, який виступив як режисер нинішнього святкового шоу і захистив магістерську роботу.

«Студенти, режисери нашої академії, в якій я працюю, вже не вперше захищають у вашому університеті свої дипломи, творчі роботи, створюючи таке чудове свято, як, наприклад, сьогоднішнє, – зазначив Сергій Гордєєв. – Я дуже вдячний за це керівництву вашого навчального закладу і думаю, що наша плідна співпраця триватиме й надалі.

Незважаючи на те, що професія, яку здобувають юнаки й дівчата у вашому університеті, дуже далека від творчості, серед них дуже багато справжніх талантів. І те, що вони роблять, це не лише заради тих, хто в залі, а насамперед для себе.  Це збагачує і їх самих, і тих, хто їх оточує, духовно, морально, розкриває творчі можливості, без яких життя дуже нудне й одноманітне.

Я бажаю процвітання вашому університету і сподіваюся, що наша співпраця ставатиме тіснішою, і ми й надалі реалізовуватимемо наші плани, які дають можливість людям духовно не збідніти. Хочу ще раз побажати усього найкращого усім, хто вийшов на сцену і так блискуче і чесно старався розкрити себе й перемогти».

Усі учасники святкового шоу були відзначені дипломами у різних номінаціях і подарунками.

ВЗГ ХНУВС