Міжнародний день захисту дітей – одне з найрадісніших і найтепліших свят, яке люблять не тільки діти, але й батьки. Напередодні Дня захисту дітей у парку «Машинобудівників» відбувся святковий захід в рамках проектів «Мрії дітей про мир» і «АТО – вахта пам'яті».         Учасниками заходу стали понад 100 дітей від 3-х років і старше та їхні батьки. Серед них 25 дітей учасників антитерористичної операції на Донбасі і 50 дітей вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей.

Організатором свята виступила Адміністрація Слобідського району Харківської міської ради. Харківський національний університет внутрішніх справ підтримав цю ініціативу. Науковий співробітник науково-дослідницької лабораторії з проблем протидії злочинності Олена Лещенко, враховуючи особливості присутніх на святі дітей, їх проблеми з адаптацією до нових життєвих умов, створила атмосферу довіри та невимушеності, налагодила теплу й дружню атмосферу серед дітей та їх батьків. Була підготовлена цікава та весела програма, яка захопила і дітей, і мам, і татусів – зазвичай стриманих і суворих бійців із важким багажем воєнного досвіду за плечима.

В очікуванні змістовних і креативних розваг діти разом із батьками долучилися до яскравого дійства, що розгорнулося в «Веревочном парке», який є першим таким парком на деревах у Східній Україні. Дітям пропонувалося пройти різні види випробувань на висоті від 0,5 до 10 метрів: підвісні мости й тарзанки, повітряні сходи, лабіринти й вертикальні сітки-павутинки. Різні рівні складності дозволили і дітям, і їхнім батькам випробувати власний рівень фізичної підготовки.

Також та всіх гостей свята чекали й інші приємні сюрпризи – безкоштовні атракціони, солодкі подарунки, морозиво, призи, пам'ятні фото. Олена Лещенко роздала дітям і їх батькам  прапорці, рекламні буклети «Проста арифметика» – проти вживання сигарет, алкоголю та наркотиків.

Активні й непосидющі діти додали святу особливого настрою. Вони з радістю малювали на асфальті кольоровою крейдою малюнки, присвячені темі «Мир на планеті Земля». Усіх гостей свята традиційно пригощали польовою кашею з пиріжками та свіжими овочами.     Завершився захід чаюванням із солодощами. Він вийшов яскравим, веселим і незабутнім. І діти, і їхні батьки отримали величезне задоволення і купу нових вражень та позитивних емоцій, які є надзвичайно корисними для психологічного здоров'я.

Тож організатори досягли поставленої мети – захід став справжнім святом взаєморозуміння, взаємодії, радості та єднання, а значить ще одним кроком повернення до мирного життя.

 

ВЗГ ХНУВС