18–22 лютого по всій Україні пройшли жалобні заходи, присвячені трагічним подіям, які сталися на Майдані у Києві рік тому. Представники Харківського національного університету внутрішніх справ також взяли участь у Марші Гідності, який відбувся у Харкові 22 лютого в пам’ять про загиблих героїв Небесної сотні і бійців АТО.

«Для мене подвиг людей, які стояли на Майдані, відстоюючи справедливість і право України на європейський вибір, – говорить студентка факультету права і масових комунікацій Харківського національного університету внутрішніх справ Тетяна Атаманенко, – є прикладом мужності і патріотизму, взірцем виявлення гідності справжнього громадянина своєї держави. Я вважаю своїм обов’язком взяти участь у нинішньому Марші Гідності і висловити своїм співвітчизникам вдячність і гордість за їх подвиг».

За словами Сергія Загороднього – заступника декана факультету права і масових комунікацій, сьогодні вже не можна примусити наших громадян взяти участь у такому заході, як нинішній. «Усі, хто прийшли, – представники патріотичних організацій Харківщини, батьки та родини загиблих героїв, представники вищих навчальних закладів міста, прості харків'яни, – говорить Cергій Загородній, – зібралися біля пам’ятника Великому Кобзарю за велінням власної волі, бажанням підтримати тих, хто й сьогодні захищає нашу державу, відстоюючи право українського народу на волевиявлення і самовизначення».

Після невеликого мітингу біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку з квітами, прапорами і портретами героїв харків’яни у супроводі оркестру і колони автомобілів Автомайдану рушили по вулиці Сумській до площі Конституції, щоб іще раз продемонструвати усім: Схід і Захід – разом; народ України – єдиний.

Правопорядок під час проходження Маршу Гідності забезпечували представники правоохоронних структур, а також курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, яких постійно залучають до охорони громадського порядку під час проведення різних масових заходів. За сумлінне і відповідальне ставлення до виконання покладених на курсантів обов’язків під час проведення Маршу Гідності ректор університету генерал-полковник міліції Сергій Гусаров відзначив курсантів, задіяних у заході. Зокрема, курсанту першого курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у
справах дітей Павлу Павлюченку  ректор вручив фото на згадку з особистим підписом, на якому рядовий міліції зображений під час несення служби.

 

ВЗГ ХНУВС