Вийшла друком монографія «Інвестиційні перспективи України: економіко-правова модель». Автором видання є завідуюча кафедрою економіки і фінансів Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор економічних наук, професор Ольга Носова.

У монографії досліджується проблема невідповідності нормативно-правової бази регулювання іноземних інвестицій в Україні сучасним міжнародним нормам, аналізуються причини низької інвестиційної привабливості країни, пропонуються шляхи трансформації економічної політики держави у напрямку інвестиційної діяльності. Автором обґрунтовано необхідність створення економіко-правового механізму залучення іноземного капіталу в країну. На основі вивчення та узагальнення міжнародно-правового досвіду вказано на необхідність реалізації інвестиційно-інноваційної моделі розвитку, заснованої на створенні інноваційного продукту для виходу на світові ринки. Запропоновано підхід до дослідження інноваційного розвитку регіонів України на основі використання кластерного методу.

Монографія розрахована на науковців та фахівців у галузі економіки та права, викладачів, докторантів, магістрів і студентів вищої школи.

ВЗГ ХНУВС