У Сумському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося урочисте вручення поліцейським довідок про закінчення первинної професійної підготовки. Шістдесят випускників пройшли курс навчання і розпочнуть свою службу в секторах реагування патрульної поліції Сумської, Чернігівської та Кіровоградської областей.

Розпочалися урочистості із вшанування хвилиною мовчання пам'яті співробітників правоохоронних органів, які загинули в ході бойових дій та під час виконання службових обов’язків. Далі до присутніх звернувся директор центру підполковник поліції В’ячеслав Драновський: «Цей день є символічним не лише для вас, але і для нас, ваших наставників. Кожен з вас пройшов складні етапи відбору для служби в поліції, кожен з вас зробив свій свідомий вибір цієї непростої професії і тепер від нас усіх залежить, якою буде ваша служба. Нехай вона буде ефективною, безпечною і обов’язково стане вашим покликанням у житті! Ви – нове покоління поліцейських, яким не можна не виправдати довіру людей! Будьте гідними їх сподівань і надій!».

З привітаннями та напутніми словами виступили директор Сумської філії університету, доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш та  заступник начальника ГУНП в Сумській області полковник поліції Володимир Бабич.

По завершенню настоятель храму новомучених та сповідників слобожанських отець Сергій провів молебень з освяченням святою водою усіх присутніх.

Заходи були завершені проходженням урочистим маршем.

 

ВЗГ ХНУВС