Харківський національний університет внутрішніх справ протягом багатьох років співпрацює з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

У рамках цієї співпраці факультет № 4 (кіберполіції) провів тренінгові заняття з учнями Харківської гімназії № 43. З дітьми працювали лейтенант поліції Олександр Карачевцев, капрал поліції Яна Фещенко та рядовий поліції Катерина Хмелівська. Вони роз’яснили учням як не стати жертвами торгівлі людьми, а також за допомогою гри розповіли про правила безпечної поведінки в мережі Інтернет та на вулиці, про форми, причини, засоби потрапляння дітей у торгівлю та особливо звернули увагу на те, до кого потрібно звертатися у разі виникнення небезпечної ситуації. Телефони безкоштовної Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 0800500335 та 386.

Представники університету передали дітям подарунки від Координатора проектів ОБСЄ, а також подарували шкільній бібліотеці збірники нормативно-правових актів протидії торгівлі людьми та навчальні посібники з англійської мови "Human trafficking counteraction" за ред. Маркова В.В., Оганезової Г.С.