Доцентом кафедри юридичних дисциплін Сумської філії  Харківського національного університету внутрішніх справ Яною Садиковою та вчителем правознавства ЗОШ І-ІІІ ст. № 6 м. Суми Тетяною Калашнік у рамках профорієнтаційної роботи було організовано візит учнів-старшокласників  до Зарічного районного суду м. Суми. Учнів привітала Голова суду Ганна Шелєхова, яка розповіла їм про особливості роботи та навантаження суддів, специфіку роботи судді та працівників апарату. Окремо зупинилася на питанні кримінальної відповідальності неповнолітніх та навела конкретні приклади справ, які розглядалися у Зарічному районному суді м. Суми. 

Ганна Шелєхова наголосила, що професія юриста дуже цікава, але вимагає щоденного навчання та постійного підвищення власного рівня кваліфікації.

Прес-секретар Наталія Горкуша ознайомила присутніх з офіційною сторінкою Зарічного районного суду м. Суми на порталі «Судова влада» та сторінками суду в соціальних мережах Facebook та Instagram. Також вона розповіла про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції та направлення судових повісток у вигляді SMS-повідомлень.

Наприкінці зустрічі учні подивилися фільм із циклу передач «Про суд».

 

ВЗГ ХНУВС