Доцент кафедри цивільного права та процесу факультету права та масових комунікацій  Харківського національного університету внутрішніх справ Елла Вакулович та начальник кафедри охорони інтелектуальної діяльності, цивільно-правових дисциплін, полковник міліції Олексій Зайцев разом із колективом Дергачівського ліцею № 2 взяли участь у обласній тематичній відкритій виставці ефективного педагогічного досвіду «Освіта Харківщини ХХІ століття».  Тема заходу – «Формування правової культури та правових орієнтирів учнів загальноосвітніх навчальних закладів».

Представники університету взяли участь у роботі круглого столу, проведеного колективом ліцею, який був присвячений правоосвітній та правовиховній діяльності.

Елла Вакулович розповіла про форми співпраці Дергачівського ліцею № 2 та Харківського національного університету внутрішніх справ. Серед них – тематичні зустрічі викладачів університету з учнями ліцею, інформаційні зустрічі з батьками школярів, участь викладачів та студентів-старшокурсників у проведенні уроків правознавства, передача до фонду бібліотеки ліцею підручників, авторами яких є викладачі університету, проведення профорієнтаційних заходів.

Олексій Зайцев зазначив, що на сайті університету є спеціальна сторінка «Безпека для малих та дорослих», яка є зручною  та цікавою для учнів різного віку. Також він наголосив на можливих формах подальшої співпраці і запропонував продовжити проведення  актуальних тематичних занять та юридичних консультацій для учнів та їх батьків у рамках існуючого договору про співпрацю між Дергачівським ліцеєм № 2 та університетом.

ВЗГ ХНУВС